Category:

Seo Tips

SEMrush en Ahrefs behoren tot de meest populaire tools in de SEO-industrie. Beide bedrijven bestaan ​​al jaren en hebben duizenden klanten per maand.

Welke SEO-tool moet je gebruiken?

Als je een professionele SEO bent of zelf aan digitale marketing probeert te doen, zul je op een gegeven moment waarschijnlijk overwegen een tool te gebruiken om je te helpen bij je inspanningen. Ahrefs en SEMrush zijn twee namen die waarschijnlijk op je shortlist zullen verschijnen.

In deze gids ga ik u helpen meer te weten te komen over deze SEO-tools en hoe u degene kunt kiezen die het beste bij uw doeleinden past.

What is SEMrush?

SEMrush is een populaire SEO-tool met een breed scala aan functies – het is de toonaangevende onderzoeksservice van concurrenten voor online marketeers. De SEO Keyword Magic-tool van SEMrush biedt meer dan 20 miljard door Google goedgekeurde zoekwoorden, die voortdurend worden bijgewerkt en het is de grootste database met zoekwoorden.

Het programma is in 2007 ontwikkeld omdat SeoQuake een kleine Firefox-extensie is

Functies

Meest nauwkeurige zoekwoordgegevens: Nauwkeurige zoekvolumegegevens voor zoekwoorden zijn van cruciaal belang voor SEO- en PPC-campagnes, omdat u kunt identificeren welke zoekwoorden het meest waarschijnlijk grote verkopen genereren via advertentieklikken. SEMrush werkt zijn databases voortdurend bij en levert de meest nauwkeurige gegevens. Grootste database met zoekwoorden: SEMrush’s Keyword Magic Tool bevat nu 20 miljard zoekwoorden, waardoor marketeers en SEO-professionals de grootste database met zoekwoorden hebben. Alle SEMrush-gebruikers ontvangen dagelijkse rangschikkingsgegevens, mobiele volume-informatie en de optie om standaard extra zoekwoorden te kopen zonder extra betaling of add-ons. Meest nauwkeurige tool voor het volgen van posities: deze tool biedt alle abonnees basistrackingmogelijkheden, waardoor het geschikt is voor SEO professionelen. Bovendien biedt de tool Positietracking gegevens op lokaal niveau aan iedereen die de tool gebruikt. SEO-gegevensbeheer: SEMrush maakt het beheer van uw online gegevens eenvoudig doordat u visueel aantrekkelijke aangepaste PDF-rapporten kunt maken, waaronder merk- en whitelabel-rapporten, rapportplanning, en integratie met GA, GMB en GSC.Toxic link monitoring en penalty recovery: Met SEMrush kunt u een gedetailleerde analyse maken van giftige backlinks, giftige scores, giftige markers en het bereiken van die sites.Content Optimization and Creation Tools: SEMrush biedt tools voor contentoptimalisatie en creatie waarmee u SEO-vriendelijke content kunt maken. Sommige functies zijn onder meer de SEO-schrijfassistent, SEO-controle op de pagina, er/SEO-inhoudssjabloon, inhoudscontrole, post-tracking, merkbewaking.

Ahrefs

Ahrefs is een toonaangevend SEO-platform dat een reeks tools biedt om uw zoekverkeer te laten groeien, uw concurrenten te onderzoeken en uw niche te volgen. Het bedrijf werd opgericht in 2010 en is een populaire keuze geworden onder SEO-tools. Ahrefs heeft een trefwoordindex van meer dan 10,3 miljard trefwoorden en biedt nauwkeurige en uitgebreide backlinkgegevens die elke 15-30 minuten worden bijgewerkt en het is ‘s werelds meest uitgebreide backlinkindexdatabase.

Functies

Backlink-waarschuwingen en nieuwe trefwoorden: ontvang een melding wanneer uw site is gekoppeld aan of besproken in blogs, forums, opmerkingen of wanneer nieuwe trefwoorden worden toegevoegd aan een blogbericht over u. Intuïtieve interface: het intuïtieve ontwerp van de widget helpt u te zien de algehele gezondheid van uw website en de positie van uw zoekmachine in één oogopslag.Site Explorer: De Site Explorer geeft u een diepgaand inzicht in het zoekverkeer van uw site.Domeinvergelijkingsrapporten met grafieken en grafiekenJavaScript-rendering en een site-audit kunnen SEO-problemen identificeren. Een vragenverkenner die goed gemaakte suggesties voor onderwerpen biedt

Directe vergelijkingen: Ahrefs vs SEMrush

Nu u iets meer weet over elke tool, gaan we eens kijken hoe ze zich met elkaar verhouden. Ik zal elke tool analyseren om te zien hoe ze verschillen in interfaces, bronnen voor trefwoordonderzoek, het volgen van ranglijsten en concurrentieanalyse.

Gebruikersomgeving

Ahrefs en SEMrush bieden beide uitgebreide informatie en snelle statistieken over de SEO-prestaties van uw website. Ahrefs hanteert echter een wat meer praktische benadering om uw account volledig in te stellen, terwijl het eenvoudigere dashboard van SEMrush u snel toegang kan geven tot de gegevens die u nodig hebt.

In dit gedeelte geven we een kort overzicht van de elementen die op elk dashboard te vinden zijn en benadrukken we het gemak waarmee u taken kunt voltooien.

AHREFS

Het Ahrefs-dashboard is minder rommelig dan dat van SEMrush en het primaire menu bevindt zich helemaal bovenaan de pagina, met een zoekbalk die alleen is ontworpen voor het invoeren van URL’s.

Extra functies van het Ahrefs-platform zijn onder meer:

U kunt analyses van het dashboard bekijken, inclusief rangschikkingen van zoekmachines tot domeinbeoordelingen, verwijzende domeinen en backlink. Springen van de ene tool naar de andere is eenvoudig. U kunt de Keyword Explorer gebruiken om een ​​zoekwoord te vinden dat u wilt targeten en vervolgens met één klik uw positie direct volgen. De website biedt een tooltip-hulptool waarmee u met uw muis over iets dat niet duidelijk is, een diepgaande uitleg kunt krijgen .

SEMRUSH

Wanneer u inlogt op de SEMrush Tool, vindt u vier hoofdmodules. Deze omvatten informatie over uw domeinen, organische zoekwoordanalyse, advertentiezoekwoord en siteverkeer.

Je zult ook enkele andere opties vinden, zoals

Met een zoekbalk kunt u een domein, trefwoord of iets anders invoeren dat u wilt verkennen. Een menu aan de linkerkant van de pagina biedt snelle links naar relevante informatie, waaronder marketinginzichten, projecten, trefwoordanalyses en meer. De klant ondersteuningsbronnen die zich direct in het dashboard bevinden, kunnen worden gebruikt om te communiceren met het ondersteuningsteam of om meer te weten te komen over andere bronnen, zoals webinars en blogs. Gedetailleerde beschrijvingen van elke aangeboden bron. Dit detail is gunstig voor nieuwe marketeers, die net beginnen.

WIE WINT?

Zowel Ahrefs als SEMrush hebben gebruiksvriendelijke dashboards, maar Ahrefs is minder rommelig en gemakkelijker te navigeren. Aan de andere kant biedt SEMrush tientallen extra tools, waaronder toegang tot bronnen voor klantenondersteuning.

Wanneer u beslist welk dashboard u wilt gebruiken, overweeg dan wat u belangrijk vindt in de gebruikersinterface en test beide.

Rang bijhouden

Als u de positie van uw website in de zoekmachines wilt volgen, kunnen functies voor het bijhouden van posities helpen. U kunt ze ook gebruiken om uw concurrenten te volgen.

Laten we eens kijken naar Ahrefs vs. SEMrush om te zien welke tool het beter doet.

Ahrefs

De Ahrefs Rank Tracker is eenvoudiger te gebruiken. Typ gewoon de domeinnaam en trefwoorden die u wilt analyseren, en het spuugt een rapport uit met de rangschikking van de zoekmachineresultatenpagina (SERP) voor elk trefwoord dat u invoert.

Rank Tracker kijkt naar de rankingprestaties van zoekwoorden en vergelijkt deze met de topposities voor die zoekwoorden. Ahrefs biedt ook:

U ziet statistieken die u inzicht geven in uw zichtbaarheid, verkeer, gemiddelde positie en moeilijkheidsgraad van zoekwoorden.

Het geeft u een idee of een zoekwoord winstgevend is om te targeten of niet.

SEMRUSH

SEMRush biedt een tool aan genaamd Position Tracking. Deze tool is een projecttool – u moet deze instellen als een nieuw project. Hieronder staan ​​enkele van de meest populaire functies van de SEMrush Position Tracking-tool:

Alle abonnees krijgen regelmatige gegevensupdates en rangschikkingen voor mobiele zoekresultaten bij het abonneren

Het platform biedt mogelijkheden om verschillende SERP-functies te volgen, waaronder lokale tracking.

Met intuïtieve rapporten kunt u statistieken bijhouden voor de pagina’s op uw website, evenals de zoekwoorden die op die pagina’s worden gebruikt.

Identificeer pagina’s die mogelijk met elkaar concurreren met behulp van het Kannibalisatierapport.

WIE WINT?

Ahrefs is een gebruiksvriendelijkere optie. Het duurt seconden om een ​​domeinnaam en trefwoorden in te voeren. Van daaruit kunt u snel beslissen of u door wilt gaan met dat zoekwoord of uitzoeken hoe u beter kunt ranken voor andere zoekwoorden.

Met SEMrush kun je dagelijks je mobiele rankings en ranking-updates controleren, iets wat Ahrefs niet biedt. SEMrush biedt ook rankings op sociale media, een tool die je niet zult vinden op het Ahrefs-platform. Beide zijn goed, welke vind je leuk, laat het me weten in de reactie.

Zoekwoordonderzoek

Zoekwoordonderzoek is nauw verwant aan het volgen van posities, maar het wordt gebruikt om te bepalen welke zoekwoorden u voor toekomstige inhoud wilt gebruiken in plaats van de zoekwoorden die u nu gebruikt.

Als het gaat om SEO, is trefwoordonderzoek het belangrijkste om te overwegen bij het vergelijken van de twee platforms.

AHREFS

De Ahrefs Keyword Explorer biedt u duizenden zoekwoordideeën en filtert zoekresultaten op basis van de gekozen zoekmachine.

Ahrefs ondersteunt verschillende functies, waaronder:

Het kan meerdere trefwoorden in één zoekopdracht doorzoeken en ze samen analyseren. Bij SEMrush heb je deze functie ook in Trefwoordoverzicht. Ahrefs heeft een verscheidenheid aan trefwoorden voor verschillende zoekmachines, waaronder Google, YouTube, Amazon, Bing, Yahoo, Yandex en andere zoekmachines. Wanneer u op een trefwoord klikt, kunt u bekijk het zoekvolume en de moeilijkheidsgraad van het trefwoord, maar ook andere trefwoorden die ermee verband houden en die u niet heeft gebruikt.

SEMRUSH

SEMrush’s Keyword Magic Tool heeft meer dan 20 miljard zoekwoorden voor Google. U kunt elk gewenst trefwoord typen en er verschijnt een lijst met voorgestelde trefwoorden.

Met het Hulpprogramma voor trefwoordenmagie kunt u ook:

Prestatiestatistieken weergeven op trefwoord Zoekresultaten zijn gebaseerd op zowel brede als exacte trefwoordovereenkomsten. Toon gegevens zoals zoekvolume, trends, moeilijkheidsgraad van trefwoorden en CPC. Toon de eerste 100 Google-zoekresultaten voor elk trefwoord. Identificeer SERP-functies en vragen met betrekking tot elk trefwoord SEMrush heeft een nieuwe Keyword Gap Tool uitgebracht die potentieel nuttige zoekwoordmogelijkheden voor u blootlegt, inclusief zowel betaalde als organische zoekwoorden.

WIE WINT?

Beide tools bieden zoekfunctie voor zoekwoorden en stellen gebruikers in staat ingewikkelde taken op te splitsen in iets dat zowel door beginners als gevorderden kan worden begrepen.

Als u geïnteresseerd bent in zoekwoordsuggesties, lijkt SEMrush meer zoekwoordsuggesties te hebben dan Ahrefs. Het blijft ook nieuwe functies toevoegen, zoals de Keyword Gap-tool en aanbevelingen voor SERP-vragen.

Concurrentieanalyse

Beide platforms bieden tools voor concurrentieanalyse, waardoor het niet meer nodig is om zoekwoorden uit uw hoofd te bedenken. Elke tool is handig om zoekwoorden te vinden die nuttig zijn voor uw concurrentie, zodat u weet dat ze waardevol voor u zullen zijn.

AHREFS

Met de domeinvergelijkingstool van Ahrefs kunt u maximaal vijf websites (uw website en vier concurrenten) naast elkaar vergelijken. Het laat u ook zien hoe uw site wordt gerangschikt ten opzichte van andere met statistieken zoals backlinks, domeinbeoordelingen en meer.

Gebruik het gedeelte Concurrerende domeinen om een ​​lijst te zien van uw meest directe concurrenten en ontdek hoeveel zoekwoorden overeenkomsten hebben met uw concurrenten.

Om meer informatie over uw concurrent te vinden, kunt u de Site Explorer- en Content Explorer-tools bekijken en hun URL invoeren in plaats van de uwe.

SEMRUSH

SEMrush biedt een verscheidenheid aan inzichten in de marketingtactieken van uw concurrenten. Het platform stelt u in staat om uw concurrenten effectief te onderzoeken. Het biedt ook verschillende bronnen voor concurrentieanalyse, waaronder:

Verkeersanalyse helpt u te identificeren waar uw doelgroep vandaan komt, hoe ze omgaan met uw site, welke apparaten bezoekers gebruiken om uw site te bekijken en hoe uw doelgroepen overlappen met andere websites.

Organisch onderzoek van SEMrush onderzoekt de belangrijkste concurrenten van uw website en toont hun organische zoekresultaten, zoekwoorden waarvoor ze rangschikken en zelfs of ze rangschikken voor (SERP)-functies en meer.

In het zoekveld van Market Explorer kunt u een domein typen en websites of artikelen weergeven die lijken op wat u hebt ingevoerd. Met Market Explorer kunnen gebruikers ook diepgaande gegevensanalyses uitvoeren op deze bedrijven en markten.

WIE WINT?

SEMrush wint hier omdat het meer tools heeft voor concurrentieanalyse dan Ahrefs. Maar ook op dit gebied biedt Ahrefs veel functionaliteit. Er is een combinatie van beide tools nodig om een ​​voordeel te behalen ten opzichte van uw concurrentie.

Prijzen

Ahrefs

Lite Maandelijks: $99/maandStandaard Maandelijks: $179/maand Jaarlijks Lite: $990/jaar Jaarlijks Standaard: $1790/jaar

SEMRUSH

Pro-abonnement: $ 119,95/maandGuru-abonnement: $ 229,95/maandBedrijfsplan: $ 449,95/maand

Welke SEO-tool moet je kiezen voor digitale marketing?

Als het gaat om onderzoek naar trefwoordgegevens, raakt u in de war over welke u moet kiezen.

Overweeg om voor Ahrefs te kiezen als u

Net als een vriendelijke en schone interfaceZoeken naar eenvoudige trefwoordsuggesties Wil je meer trefwoorden krijgen voor verschillende zoekmachines zoals Amazon, Bing, Yahoo, Yandex, Baidu en meer

Overweeg SEMrush als u:

Wil je meer marketing- en SEO-functiesBehoefte aan een tool voor concurrentieanalyseJe backlinks-profiel schoon te houdenOp zoek naar meer zoekwoordsuggesties voor Google

Beide tools zijn geweldig. Kies degene die aan uw vereisten voldoet en als u ervaring heeft met het gebruik van Ahrefs of SEMrush, laat het me dan weten in het opmerkingengedeelte dat goed voor u werkt.

0 comment
0 FacebookTwitterPinterestEmail